Ons verhaal

"Your sweat means more than your money!"

Harm Renkema

In mei 2014 had ik het voorrecht om een marathon te mogen hardlopen in Uganda. Met een grote groep Muskathleten waren wij te gast in Oost Uganda. We liepen en we fietsten voor gerechtigheid! Wij waren daar namens al die mensen die ons in de periode daaraan voorafgaand gesponsord hadden. Tijdens die week in Uganda heeft onrecht en armoede voor mij een gezicht gekregen. De diverse ontmoetingen met Ugandese gezinnen hebben mij nog meer doen beseffen hoe belangrijk het is dat we strijden voor gerechtigheid! De armoede en de uitzichtloosheid van veel gezinnen in Uganda heeft mij diep geraakt. Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat we iets doen dat hoop geeft, dat we iets doen waarmee er een keer kan komen in de toekomst van de kinderen van Uganda. Vorig jaar heb ik met eigen ogen kunnen zien dat het een enorm verschil maakt als kinderen opgenomen zijn in een project van Compassion. Onderwijs, gezondheidszorg, ondersteuning voor de gezinnen, geestelijke vorming, allemaal zaken die de kwaliteit van leven van deze kinderen beter maakt! Deze projecten geven hoop aan een nieuwe generatie in dit prachtige maar tegelijkertijd zo verscheurde land. Compassion helpt kinderen in Jezus naam!

Ook mijn echtgenote Riemke heeft besloten om deel te nemen aan de Muskathlon in Uganda 2016! Zij gaat een ultraloop wandelen! Mede na aanleiding van mijn bezoek aan Uganda in 2014 is Riemke in de herfst van 2014 een kleine drie weken in Uganda geweest. Zij heeft daar vrijwilligerswerk gedaan in een opvanghuis voor babies en kinderen. Er is ook een deel van haar hart in Uganda gebleven! Ik vind het een fantastische uitdaging om  in 2016 samen met haar de Muskatlhon te doen en in de komende tijd dit geestelijke en fysieke avontuur aan te gaan.

Riemke Renkema

Ik heb me aangemeld om samen met mijn echtgenoot en maatje Harm Renkema te gaan wandelen en hardlopen. Ik besef dat God mij heeft gezegend met een goede gezondheid en wil daarom deze fysieke uitdaging van 60 km wandelen aangaan; me inzetten voor armoede en kindersterfte. In 2014 heb ik in Uganda een paar weken vrijwilligerswerk gedaan in een opvanghuis voor babies en kinderen en ben ik bij een paar projecten van Stichting Compassion geweest; de huisbezoeken zijn onbeschrijflijk. De kinderen krijgen een kans!! Ze gaan naar school, krijgen geestelijke vorming en gezondheidszorg. Ze groeien op in de liefde van Jezus en er is betrokkenheid op hun leven. Ieder mens is waardevol!! De reis gaan we zelf bekostigen en verder hopen Harm en ik samen 20.000 euro mee te brengen naar Uganda. Help je mee om zoveel mogelijk kinderen een hoopvolle basis te geven?